Korinthosz

A versenyről

Bevezető

A Korinthosz Ultratávú Futóverseny tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Őrizni és ápolni kívánja annak szellemiségét és hagyományait!

A rendezvény több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával.

A verseny egyben kiváló mentális és fizikális felkészülési lehetőséget teremt a Spartathlonra, hiszen a görög verseny klimatikus viszonyai, a hosszú egyenesek monotonitás tűrése illetve az éjszakában való futás elemei megjelennek a Korinthosz 160, illetve a Korinthosz 80-ban is!

A pályaburkolat, illetve a frissítőpontok gyakori elhelyezése is hasonló a görög klasszikushoz.

 

Korinthosz ultrafutóverseny – 2022. augusztus 5-6.

Versenyünk egy mért, hitelesített pályán halad, aminek pontos távja 161.08 km, azaz szinte pontosan 100 mérföld, aminek szintidőn belüli teljesítése kvalifikációs eredmény is lehet a Spartathlonra! (férfiak 21 óra, nők 22 óra)

Célunk, hogy versenyünk meghatározó ultratávú rendezvény legyen a hazai és Közép – Európai hasonló kategóriájú versenyek között.

A Szekszárd – Baja – Szekszárd között kijelölt korábbi 80 km-es pályán a versenyzők különböző időpontokban, három helyszínről indulva teljesítik az egyes versenytávokat, amelyeknek egységesen Szekszárdon van a befutója!

A 160 km-es táv Szekszárd – Keselyűs – Baja – Keselyűs  – Szekszárd útvonalon halad, a 80 km-es táv a korábbi Korinthosz.hu megfordított szakasza, Baja –Keselyűs – Szekszárd útvonalú.

A rövidebb táv szintén a két ultratávú verseny útvonalán lett kijelölve, Szekszárd-palánki rajttal.

 

Nevezés:

 

A két ultratáv indulóit (80,160 km) sorsolás útján választottuk ki. Nevezni kizárólag online módon lehet, a korinthosz.hu oldalon, a “Nevezés” menüpont alatt.

A létszámlimiten felüli versenyzők várólistára kerültek!

A kisorsolt versenyzőknek február 28-ig van lehetőségük befizetni a nevezési díjat.  Az a versenyző, aki a fenti időpontig nem egyenlíti ki a nevezési díját, a várólista utolsó helyére kerül.

Helyette a várólista első tagjának van lehetősége a nevezésre.

Azok a jelentkezők, akik az idei versenyre a várólistáról sem kerülnek be, azoknak a neve jövőre kétszer szerepel a sorsoláson.

Kisorsoltak és a várólistán lévő sportolók

A sorsoláson résztvett sportolók, valamint a várólistán szereplők neveit itt tekintheted meg >>>>>

Díjtáblázat:

Egyéni versenyzők díjtáblázata

 

2022. július 3-ig

Fizetési határidők

K160

40 000

Sorsoláson résztvevők fizetési határideje 2022. február 28.

K80

38 000

 

K42

18 000

Figyelem! A regisztrációt követően a díjak kiegyenlítésére 24 óra áll rendelkezésre a Simplepay alkalmazáson keresztül. Ezt követően a rendszer törli a ki nem egyenlített nevezéseket!

K16

7 000

Bankettjegy ára

15 000

Csapatok díjtáblázata (80 km)

2 fő

27 000

Figyelem! A regisztrációt követően a díjak kiegyenlítésére 24 óra áll rendelkezésre a Simplepay alkalmazáson keresztül. Ezt követően a rendszer törli a ki nem egyenlített nevezéseket! 

3 fő

36 000

 

technikai póló technikai trikó pamut póló  trucker  karszár maraboo nyomkövetés
8990 6900 5500            4 800    3500 0

Figyelem! A regisztrációt követően a díjak kiegyenlítésére 24 óra áll rendelkezésre a Simplepay alkalmazáson keresztül. Ezt követően a rendszer törli a ki nem egyenlített nevezéseket! 

Az egyes távokra 2019-től létszámlimitet vezettünk be, amik a 2022-es versenyen a következőképpen alakulnak:

Versenytávok

Létszám limit (fő)

Egyéni 

K160

100

K80

150

K40

nincs 

 

 

K16 

nincs 

 

 

 

Csapatok K80

2 fő

nincs 

3 fő

nincs 

Regisztrációd a nevezési díj befizetésével válik érvényessé, melyet a befizetésed napján érvényes díjjal tudsz rendezni!

Figyelem!

Helyszíni nevezésre nincs lehetőség,  bankettjegy vásárlás csak elővételben lehetséges! Befizetett részvételi díj esetén a nevezést 2022. július 3-ig áll módodban lemondani, amiről a szervezőket írásban kell értesítened az info@korinthosz.hu címen!

A versenyre való nevezéssel a versenyző elfogadja és kötelező érvényűnek tartja magára nézve a verseny szabályait!

Az előnevezési díjakat 2022. július 3-tól a versenyről való lemondás esetén a szervezők nem utalják vissza!

A nevezések nem átruházhatóak.

Lemondás esetén, a szervezők 1000.- Ft technikai költség levonása után a befizetett nevezési díjat július 3-a előtt visszautalják!

Díjfizetés:

Csak bankkártyával, illetve SimplePay alkalmazással teljesítheted.

Egyéni teljesítők díjazása (160/80 km)

A 160/80 km szintidőn belüli egyéni teljesítői célba érkezéskor névre szóló befutószalagot és befutóérmet, finisher pólót és oklevelet kapnak ajándékba!

Minden egyéni teljesítő a díjátadó banketten veheti át a díjakat ünnepélyes keretek között.

Egyéni teljesítők díjazása (40/16 km) 

Szintidőn belüli egyéni teljesítők célba érkezéskor befutóérmet kapnak ajándékba!

A verseny emlékpólóját nevezéskor opcionálisan lehet választani díj ellenében!

Csapatok díjazása

A csapatok tagjai a befutóérmüket a célba érkezéskor vehetik át.

A csapatok, a 40 km-es és a 16 km-es távok eredményhirdetése a Garay téren a célzónában 13:00 órakor kerül megrendezésre!

Egyéni és váltók 1-3. helyezettjeinek elismerése

Figyelem! A váltók között nem tartunk számon nem szerinti megkülönböztetést, a beérkezés sorrendje szerint hirdetünk eredményt nemtől függetlenül!

Az egyéni  40 és  16 km férfi és női abszolút kategória 1-3. helyezett emlék díjban részesül.

A váltók 1-3. helyezettjei érem díjazásban részesülnek.

Korcsoportok:

A Korinthosz 160/80 egyéni versenyzői külön korcsoportos díjazásban nem részesülnek, azonban a korcsoport-helyezésüket a díszoklevél tartalmazza!

Korcsoportok besorolása – hamarosan!

 

Részvételi feltételek!

Minden résztvevő legyen tudatában, hogy a versenytáv hossza miatt különböző problémák merülhetnek fel! Fizikailag és mentálisan is komoly terhelésnek van minden versenyző kitéve, a felmerülő nehézségeket képesnek kell lenniük önállóan kezelni vagy megoldani!

A versenyt egészségügyi szolgáltatást biztosító mentő- és esetautók követik, de a felmerülő probléma helyszínére való kiérkezés időt vehet igénybe! A rajtszámon feltüntetésre kerül az egészségügyi szolgáltatást biztosító személyzet elérhetősége!

Minden résztvevő fokozottan ügyeljen saját, illetve sporttársai épségére. Kérünk mindenkit, hogy bajba jutott sporttársát segítse saját eszközeivel és lehetőségeivel az úton, amennyiben lehet, kísérje a legközelebbi frissítőpontig, ahol a pontőrök gondoskodnak róla. A segítség miatti szintidő túllépést figyelembe vesszük és jóváírjuk!

A szervezők semmilyen felelősséggel nem tartoznak a versenyzők egészségügyi problémái miatt! Ezt a versenyző a versenyszabályzat elfogadásával tudomásul veszi!

Váltópontok (csapatok esetében):

A csapatok tagjai csak az előre kijelölt frissítőpontokon válthatják egymást!

 

Frissítőpontok, ellenőrző pontok:

A frissítést 4-5 km-enként oldjuk meg, egy esetben a két pont közötti szakasz 7 km-t meghaladó! Az egyes frissítőpontokon feltüntetésre kerül a következő ellenőrző pontig való szakasz hossza, valamint a verseny céljáig hátralévő távolság!

A versenyző saját felelősségére dönt, hogy rosszullét esetén tovább halad-e a pontról! A pályabírók, az egészségügyi személyzet tagjai és a frissítőpont személyzete ezt felülbírálhatja, és bárkit, bármikor megakadályozhat egy pontról való továbbhaladásban!

A frissítőpontokon vizet, izotóniás italt, kólát, gyümölcsöt,  kenyeret, aszalt gyümölcsöt, paradicsomot, dinnyét, sót, sós és édes kekszet szolgáltatunk, valamint jeget biztosítunk!

Figyelünk a gluténmentes táplálékokra, hogy azokkal is tudjunk szolgálni csakúgy, mint az elmúlt években.

Egyes pontokon főtt ételeket, rizst, krumplit és levest biztosítunk!

Minden frissítőpont egyben ellenőrző pont is! Több frissítőpont (Szekszárd, Keselyűs, Bogyiszló, Baja) pontok nyitását és zárását meghatározzuk! Amennyiben a versenyző a pont zárását követően éri azt el, a versenyből kizárásra kerül!

 

Útvonal jelölés, biztosítás:

Az útvonalat festéssel, bójázással, irányító táblákkal jelöljük, valamint rendőri és polgárőri segítséggel biztosítjuk!

Időmérés:

A versenyzők időeredményeit a Runtiming RFID rendszerével mérjük. A karon elhelyezett chipet kell a versenyzőnek hordania, amit az útvonal mentén minden ponton ellenőrzünk, a verseny külső internetes felületen történő követhetősége érdekében!

Verseny feladásakor kérjük a versenyzőket, hogy a karra rögzített chipet adja le a legközelebbi frissítőponton!

A rész- és végeredmények a rendezvény honlapján online követhetőek!

 

Díjátadó, bankett:

A díjátadót, méltóan a verseny teljesítményéhez az elmúlt évekhez hasonlóan szervezzük meg: a Korinthosz 160/80 km minden egyéni, szintidőn belüli teljesítőjét a díszvacsorán egyenként hívjuk színpadra, ahol átadjuk a verseny teljesítéséért járó emléktárgyakat!

Mindkét egyéni ultratáv helyezettjeinek díjazására is itt kerül sor.

A díjátadó ünnepséget követően díszvacsorán látjuk vendégül a résztvevőket, illetve egy zenés party-ra is a vendégeink.

A díszvacsora helyszíne: Babits Mihály Kulturális Központ, 7100 Szekszárd, Szent István tér 10. , kezdési időpont: 2022. 08.06. szombat, 18:00

Az egyéni K160/80 nevezési díjak tartalmazzák a bankett vacsora belépőjegyének árát!

 A K42/16 és a csapatok nevezési díja nem tartalmazza a vacsora árát, és az azon való megjelenést!

Fenti versenyzők nem vásárolhatnak belépő jegyet a vacsorára, a banketten csak korlátozott számú vendég vehet részt.

Minden egyes K160/80 egyéni induló további egy személy részére válthat a díjátadó bankettre belépő jegyet.

Megértéseteket köszönjük!

A bankettjegy ára 15.000.-  Ft/fő, amely nevezéskor fizetendő!

A banketten elegáns öltözet viselése javasolt.

Minden versenyző részére sikeres célba érkezést és élményekkel teli hétvégét kívánunk!

 

Csillag Balázs – Márkus Öcsi

                szervezők