A Korinthosz Ultratávú Futóverseny tiszteleg a klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Őrizni és ápolni kívánja annak szellemiségét és hagyományait!

A rendezvényünk több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz.hu verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával.

A verseny egyben kiváló mentális és fizikális felkészülési lehetőséget teremt a Spartathlonra, hiszen a görög verseny klimatikus viszonyai, a hosszú egyenesek monotonitás tűrése illetve az éjszakában való futás elemei megjelennek a Korinthosz 160, illetve a Korinthosz 80-as távjában is!

A pályaburkolat, illetve a frissítőpontok gyakori elhelyezése is hasonló a görög klasszikushoz.

Az kora augusztusi időpont szintén kiváló lehetőséget nyújt a Spartathlonra készülők számára, mintegy utolsó hosszú edzőversenyként a főversenyük előtt.

Azok számára, akiknek szintén a klasszikus verseny a jövőbeni céljuk, a Korinthosz remek lehetőséget nyújt modellezni a Görögországban rájuk váró versenykörülményekre.

A Korinthosz szintideje, távjai, a közbenső szintidők mind kiváló tapasztalatok gyűjtésére adhat alkalmat az idelátogató futók részére.

Versenyünk egy mért, hitelesített pályán halad, aminek pontos távja 161.08 km, azaz szinte pontosan 100 mérföld, aminek szintidőn belüli teljesítése kvalifikációs eredmény is lehet a Spartathlonra! (férfiak 21 óra, nők 22 óra)

A két ultratávú verseny díjátadója bankett keretén belül történik.

Minden célba érkezőt egyenként szólítunk színpadra, ahol megkapják a verseny ajándékait.

Célunk, hogy a Korinthosz meghatározó ultratávú rendezvény legyen a hazai hasonló kategóriájú versenyek között.2000
óta
0
versenyző
0
lefutott kilométer

Korábbi győztesek

Lubics Szilvia

K80 győztes (2014, 2015)

Végeláthatatlan utak, a hőségtől remegő levegő, óránként 4 sótabletta, lavórban fürdés, a leglelkesebb szervezőcsapat, fergeteges hangulatú frissítőpontok, az év legszínvonalasabb gálavacsija, sötétedés után a legtöbb szúnyog… Na kitaláltad már? Ha csak egyszer is voltál már ott, akkor biztos. Korinthosz.

Cseke Lilla

K80 győztes (2020)

A Korinthosz az egyik kedvenc versenyem, s bár csak egyszer, 2020-ban indultam a 80 km-es távon, azóta is tervezgettem, hogy megpróbálkoznék a hosszabb távval. Akkor késő esti rajt volt és hajnalra értem be a célba. Felejthetetlen élmény volt egész éjszaka futni és a napfelkeltét nézve megérkezni. Az egyik legszebb rész az volt, amikor kb. féltvánál egy hosszabb szakaszon a csillagos égbolt alatt ködpárában futottam, egészen misztikus volt. A másik pedig, amikor az egyik frissítő ponthoz kis pislákoló mécsesek mutatták az utat. Persze volt stressz is, pl. féltem, hogy lemerül a fejlámpám, vagy eltévedek, de végig rendben volt minden. Útközben km-ről km-re csökkent a szorongásom, ami a mosolygós frissítő csapatnak és a családias hangulatnak is köszönhető. Bízom benne, hogy idén valóra válthatom az álmomat, és legalább ilyen szép és élménydús futás lesz 160 km-en is! 

Horváth Reni

K160 győztes (2019)

Korinthosz – nekem örök emlék maradsz.
Színvonalas szervezés, tanulságos verseny, élményekkel és kihívásokkal teli odáig vezető út.
Meleg nyári nappalból futva értünk át a gondolatainkkal a hosszú magányos éjszakába, de amikor megkaptuk a célegyenesben a névre szóló szalagot, minden értelmet nyert.
Bízom benne, hogy a jövőben lesz még alkalmam újra átélni.

Szkridon Gellért

K80 győztes (2022)

2016-ban futottam először a Korinthoszon és azonnal magával ragadott a hangulata. Minden évben ott akarok lenni a kánikula és a végeláthatatlan gátak ellenére. A verseny lelke Öcsi, a szíve Balázs, és az ő karjuk a segítők. Soha ne hagyjátok abba. Pacsi

Réz Eszter

K80 győztes (2022)

A Korinthosz 80 volt az első aszfaltos ultra versenyem 2019-ben és ezzel végérvényesen beírta magát a szívembe. Emlékszem, akkor a töltés okozta a legnagyobb próbatételt, hiszen oda már megfáradt testtel és elmével érkeztem.
Tavaly, a második teljesítésem előtt ettől a szakasztól féltem a legjobban, de meglepő módon pont itt könnyült fel a futásom és indultak el a lábaim.
Meg kellett már küzdenem a tűző nappal, a rekkenő hőséggel és az éjjeli magánnyal is. Vágyom vissza.

Vajda Zoltán

K80 győztes (2019)
K160 győztes (2022)

Korinthosz. Ultrafutó körökben ez nem csak egy földrajzi név, hanem maga a Spartathlon. Ez a verseny egy csöppnyi Görögországot hoz ide a Kárpát-medencébe. Profi szervezés, lelkes segítők a frissítő pontokon, mind-mind a Spartahlont idézik.  Sokszor az időjárás is segít átélni a mediterrán hangulatot. Mindezek mellett számomra példa értékű az a hozzáállás, amivel már a verseny előtt is segítik a bajba jutott futókat (verseny lemondás, nevezés átadás). A verseny utáni díjátadó amellett, hogy alkalmat biztosít arra, hogy egy kicsit mindenki győztesnek érezhesse magát, közelebb hozza egymáshoz az ultrafutókat.   

Kohári Szabolcs

K80 győztes (2021)

A hazai ultraversenyek közül a korinthosz minden szempontból kiemelkedik, mint szervezésben, mint a frissítőpontok kínálatában. Az évek során az augusztus egybeforrt a korinthosszal. 

Maráz Zsuzsanna

K80 győztes (2016, 2018, 2019)
K160 győztes (2021, 2022)

Hétszer vettem részt a Korinthoszon és hétszer álltam dobogón.
🥇🥈🥇🥇🥈🥇🥇
Ötször a 80 km-es, kétszer a 160 km-es távon volt szerencsém rajthoz állni.
Az első alkalommal még a Spartathlon miatt indultam el a versenyen, de annyira magával ragadott a verseny hangulata, hogy már nem tudom kihagyni. Itt mindig egyedül indulok, kísérő nélkül, mert a frissítőpontokon olyan szeretetteljes és odaadó munkát végeznek a segítők és a szervezők, hogy teljes biztonságban érzem magam. A célban pedig alig várom, hogy Márkus Öcsi azt mondja
„Gratulálok Mama!”

Erős Tibor

K160 győztes (2021)

Korinthosz 160 – életem első 100 km feletti távja és az ultrafutó pályafutásom vízválasztó eseménye volt a 2021-es futam.

Egy elképesztő verseny, tikkasztó hőség, nehezített terepviszonyok, csodás emberek, egy pályacsúcs győzelem, fantasztikus díjátadó gála – ez mind az én Korinthosz 160-am. Soha nem felejtem!

Magyar József

K80 győztes (2015)

Számomra a Korinthosz verseny 2015-ben egy nagy kaland volt. Nagyon vonzott a verseny egyedisége, családias hangulata.
Elindultunk Szekszárdról, és Baján volt a cél. Közötte 81 km aszfaltos murvás út, tikkasztó meleggel.
Nagyon megmaradt bennem a Duna töltése. A rekkenő hőségben a távolban feltűnő frissítő sátrak csúcsai. Mindíg reménykedtem,
hogy nem délibábot látok csupán. Oázisok a sivatagban. Nagyon türelmes és segítőkész személyzettel.
Egy nagyon jól szervezett és lebonyolított verseny volt, ahol minden a futókért volt.

Mag Erika

K80 győztes (2017)

Az egyik legnagyobb élményem volt a 2017-es Korinthosz.hu verseny.