Korinthosz

Jövőre új köntösben a Korinthosz.hu

2017. december 13. - 03:01

Immáron negyedik alkalommal, augusztus 12-én, reggel 7-kor rajtolt a Korinthosz.hu 81 km-es távja, ami az idei évre minden kategóriában népes mezőnyt mondhatott magáénak.

A hazai ultratávú versenyek egyik meghatározó eseménye lett a Korinthosz.hu, aminek hossza megegyezik a legendás Spartathlon első harmadának, Athén és Korinthosz közötti távjával.

A női- illetve férfi indulók között  felfedezhettük a hazai élmezőnybe tartozókat, több, korábbi Spartathlon teljesítőt, illetve feltörekvő, fiatal ultrafutókat, akik több-kevesebb tapasztalattal rendelkeznek már az ultra távokon.

Idén az időjárás is kegyesebb volt a versenyzôkhöz, a hetek óta tartó rekkenő hőség a verseny idejére mérséklődött, ezzel nagyban javította a futók komfortérzetét. 

A 122 egyéni célba érkező jelentős szám a hazai ultratávú versenyeken, akik közül Rudolf Tamás óriási pályacsúccsal, 6:05:05-alatt ért célba, Molnár Péter (6:11:51) és Rácz Róbert (6:41:38) előtt.

A hölgyeknél az élvonalba az elmúlt időszakban berobbanó Mag Erika léphetett a dobogó legfelső fokára (6:47:38), aki a verseny tavalyi győztesét Maráz Zsuzsannát (6:57:30) és a hazai pályán versenyző bajai Huzsvay Editet (7:13:07) előzte meg!

A verseny ebben a formájában utolsó alkalommal került megrendezésre, hiszen 2018-ban a három  távra – 160, 80, 40 km –  bővül a verseny. Ebből a 160 km-es (100 mérföldes) táv egyben Spartathlon kvalifikációs verseny, amelyre a hazai versenyzők mellett külföldről érkezőket is várunk! A távot csak egyéni versenyzőknek lehet teljesíteni.

A 80 km-es táv megegyezik a korábbi Korithosz.hu távjával, amin lehetőség nyílik a korábbi éveknek megfelelően a csapatban való teljesítésre is. Az új, 40 km-es táv keselyűsi indulással és szekszárdi célba érkezéssel teljesíthető egyéniben és két fős csapatban! 

A 2018-as eseményt bankett zárja, amire várunk minden résztvevőt!

Korinthosz.hu 2017. from FUT.AS on Vimeo.